İnstagram Son Görülmeyi Kapatma Nasıl Yapılır

İnstagram Son Görülmeyi Kapatma özelliğini duyurdu. Popüler sosyal medya uygulaması İnstagram’da birbirinden farklı ve yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de son görülmediği diğer kullanıcılara kapatmak. Uygulamada gezerken diğer kullanıcılar dizi çevrimdışı olarak görmeye devam eder. Siz son görülmeyi kapattığınızda ne zaman giriş yaptığınızı göremeyecek. Sadece çevrimi durumdayken “çevrimiçi/online” olarak görünecektir. Uygulamadan çıktığınızda en son görülme kısmı çıkmayacaktır. Peki bu özellik nasıl yapılıyor?

İnstagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Son görülme özelliğini kapatmak oldukça basit. Öncelikle uygulama üzerinden hesabınıza giriş yapın. Daha sonra aşağıdaki maddeler halinde belirttiğimiz işlemleri sırayla uygulayın.

  • Uygulama sağ alt köşede yer alan profil resmine tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki 3 çizgi halindeki menüne tıklayın.
  • Açılır menüden “Ayarlar” kısmına tıklayın
  • Karşınıza gelen ekrandan “Gizlilik” menüsüne tıklayın.
  • Bu menüde yer alan “Hareket Durumu” kısmına tıklayın
  • Karşınızda gelen ekranda “Hareket Durumunu Göster” seçeneği “açık” durumda karşımıza gelecek. Bu durumu “kapalı” konuma getirmeniz yeterlidir.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra diğer kullanıcılar son görülmenizi göremeyecek. Bu özellik hesabınıza herhangi bir zarar vermez!

Bilgisayardan Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Daha önce bilgisayardan İnstagram’a nasıl gireceğinizi xx başlıklı yazımınızda anlatmıştık. Bu kolaylığı keşfeden kullanıcılarımız, bilgisayardan daha sık kullanmaya başladılar. Bilgisayardan son görülmeyi kapatmak için aşağıda maddeleri sırayla uygulayın.

  • Sağ üst köşede yer alan profil resmine tıklayın.
  • Açılır menüden “Ayarlar” menüsüne tıklayın.
  • Açılan sayfada, sol menüde yer alan “Gizlilik ve Güvenlik” kısmına tıklayın.
  • Karşımıza gelen ekranda “Hareket Durumu” kısmında yer alan “Hareket Durumunu Göster” işaretli kutucuğun işaretini kaldırın.
İnstagram Son Görülmeyi Kapatma Nasıl Yapılır

 Yukarıdaki işlemleri yaptıktan soran artık son görülmeniz kapalı olacaktır.

Not: Eğer telefondan son görülmeyi kapattıysanız, bilgisayardan işlem yapmanıza gerek yoktur. Veya bilgisayardan son görülmeyi kapattıysanız telefondan işlem yapmanıza gerek yoktur.

İnstagram Son Görülme Özelliğini Neden Kapatmalıyız? Ne İşe Yarar?

Bu durum kişiden kişiye farklılık göstermekte. Genel olarak bahsetmek gerekirse, kısaca özel hayatın gizliği diyebiliriz. Fakat farklı durumlar da olabiliyor. Örnek vermek gerekirse; Bir arkadaşınız, eşiniz, dostunuz veya sevgiliniz ile kavga ettiniz. Sizin ne zaman İnstagram’a girdiğinizi görmek istemiyorsanız kapatabilirsiniz. Belki 2 dakika önce online olup kendisine yazmadığınız için sorun yaşanabilir. Her ilişki, arkadaşlık veya dostlukta bu durum farklılık gösterebilir. Bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorsanız son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.