IGTV Instagram Reels Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram sosyal medyada kullanılan daha çok fotoğraflı olan sosyal medya platformu olarak bilinir. Peki Instagram reels nedir ve nasıl kullanılır hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz?

Instagram reels nedir, nasıl kullanılır? Sorusuna cevap olarak Tiktok ile aynı özelliğe sahip olduğunu belirtmek isteriz. Daha açık olarak izah etmek gerekirse Instagram reels ile kullanıcılarına 15 saniyelik bir video oluşturulmasına olanak sağlayan bir formattır. 

IGTV içerikleri ile daha uzun videolar paylaşabilirsiniz. Bu IGTV ile keşfet ekranından kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır. 

Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

Instagram reels uygulaması özelliği için;

  •  Instagram hesabınıza yer alan hikaye bölümüne tıklayın.
  •  Bu ekranda video kayıt tuşunun altında Reelse tıklayın.
  • Reelsin yanında Live yani canlı ve Stories yani hikaye sekmeleri seçenekleri bulunur. Bunlardan birini seçerek videonuzu yükleyebilirsiniz. Dilerseniz bunun üzerine müzik ekleyebilirsiniz. Daha sonra paylaş butonu ile videonuzu paylaşabilirsiniz. 
  • Telefonunuzun galerisinde bulunan videonuzu bölmeden tek bir video ile kaydederek işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylece kolaj yapıda olan bir video oluşturabilirsiniz.  

Ayrıca videonuza renk katmak için Instagram Reels özelliklerinden düzenlemeler içeriğinden yararlanabilirsiniz. Eğer Instagram hesabınız gizli değilse videonuz tüm kullanıcılar tarafından görülecektir. 

Instagram Reels Özellikleri

Instagram Reels özellikleri ile hikayelerde eklenen tüm filtre ve efektleri Reels videosundan kullanabilirsiniz. Zamanlama özelliği, video düzenleme, müzik, istenen kırpmaları yapabilme, galerideki seçilen videoları düzenleyerek yükleyebilme gibi birçok özelliğe sahiptir. Zoom özelliği ile de video geçiş sürelerini düzenleyebilirsiniz. Eğer hesabınız gizli değilse paylaştığınız Instagram Reels özellikleri ile keşfet yayınlanarak daha fazla kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.