Instagram Beğeni Engeli Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Instagram beğeni engeli kaldırma, beğeni engeli neden olur, beğeni engeli nedir? Tüm sorularınızı sırayla yanıtlayacağız. 

Instagram, Türkiye’de 50 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip en popüler sosyal ağ. Her geçen gün kitletisini katlayan Instagram, beraberinde çok sayıda politika ihlaline neden olmakta. Bunların önüne geçmek için birbirinden farklı algoritma ile hesaplara müdahale edilmekte.  Hesabınız üzerinde çok sayıda gönderiye aynı anda beğeni yaparsanız, Instagram otomatik sizi bot/spam/yapay işlem olarak algılar. Instagram algoritması hesabınızı incelemeye alır ve şüpheli işlem yapmaktan hesabınızın beğeni engeli atılmasına neden olur. Beğeni engeli atılan hesaplarda aşağıdaki gibi bir uyarı veriyor.

Instagram Beğeni Engeli Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Yukarıdaki uyarıyı alıyorsanız korkmanıza gerek yok. Instagramın otomasyon sistemi hesabınızı geçici olarak engelledi. Hesabınıza herhangi bir zarar gelmeyecek.

Instagram Beğeni Engeli Nasıl Kaldırılır?

Instagram’ın algoritması o kadar farklı çalışıyor ki.. Her kullanıcının hesabına farklı kriterler uyguluyor. Örnek vermek gerekirse;

  • Ahmet : 10.000 takipçisi, 1000 takip ettiği kişi ve 500 gönderisi var. Gönderileri ortalama 50 beğeni alıyor.
  • Merve :1500 takipçisi, 150 takip ettiği ve 20 gönderisi var. Gönderileri ortalama 90 beğeni alıyor.
  • Sergen:  150 takipçi, 300 takip ettiği ve 10 gönderisi var. Gönderileri ortalama 100 beğeni alıyor.

Yukarıda 3 farklı Instagram kullanıcısına ait hesabı ele aldık ve bu 3 kullanıcı da beğeni engeli yediğini varsayalım. Sergen isimli kişinin takipçi sayısı az, fakat gönderi etkileşimi diğerlerine göre daha yüksek. Bu kullanıcının ektileşimi yüksek olduğu için daha kısa sürede engelli kalkacaktır. Fakat Ahmet isimli kullanıcının da takipçi sayısı çok olduğu için daha çabuk engel kalkabilir. Bu tamamen Instagram’ın hesaplar için tanımladığı şartlara göre değişmekte.

Eğer bir işletme/butik hesabınız varsa; Hikaye paylaşarak veya çevrenizdekilere rica ederek son gönderiye çok sayıda yorum yaptırarak etkileşimi artırabilirsiniz. Böylelikle Instagram hesabınızı beğeni engelini daha kısa sürece açacaktır. 

Bireysel bir hesabınız varsa ve etkileşimi düşükse üzülmeyin! Popmedya.com site etkileşim paketleri ile yardımcı olacaktır. Etkileşim paketi satın al adresinden hesabına etkileşim paketi satın alabilirsiniz ve böylelikle hesabınızın etkileşimi artırabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.