Instagram Etiket Kullanımı ve Etiketlerin Önemi

İnstagram Etiket nedir?

Etiketler keşfete düşer mi ve hangi etiketleri kullanmalıyım?

Sorularınızı duyar gibiyim.. Herkes gönderisinin keşfete düşmesini ister, ancak 10 kişiden 1 kişinin gönderisi keşfete düşer. Paylaştığınız gönderilerde mutlaka etiket kullanmalısınız. Etiketler gönderinizin daha fazla kişi tarafından ulaşılmasına etki eder. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var! Profiniz gizli durumdaysa etiket kullanımı sizin için bir anlam ifade etmiyor. Çünkü profili gizli olan hesaplar, etiktelerde gösterim almaz. Hesabınız mutlaka herkese açık olması gerekir.

Hangi Etiketleri Kullanmalıyım?

Profilinizda/işletme sayfanızda paylaştınız gönderi için hangi etiketleri kullanmalısınız? “İzmir alaçatıda sabah kahvatısı için bir kafeye gittiğiniz ve yaptığınız kahvaltının fotoğrafını paylaşacaksınız.” peki hangi etkiketleri kullanmalısınız?

  • Konu 
  • Lokasyon
  • Mekan

Yukarıda örnek olarak 3 farklı etiket başlığı seçtim. Aşağıda örnek birkaç etiket kullanacağım.

#pazarkahvaltısı #alaçatı #izmir #kafeadi 

Bu etiketleri kullanarak bir gönderi paylaştığınızda, gönderiniz keşfete düşebilir. Tabi keşfete düşmesi için hesap etkileşimi çok önemli. Keşfete düşmese bile farklı bir kullanıcıya yolgösterici olabilirsiniz. Nasıl mı? Gittiğiniz kafeyi etiketlerde kullandığınız için, farklı bir kullanıcı kafenin adını İnstagram üzerinde arattığınızda görseller kısmına sizin paylaştığınız fotoğraf çıkacatır. Böylelikle faklı kullanıcılara fikir vermiş olacaksınız. Sizin paylaşımınız sayesinde o makena gidebilir. Memnun kalması durumunda gönderinize yorum yapabilir veya sizi takibe alabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.