Instagram Hesabım Çalındı Hacklendi, Nasıl Geri Alırım?

instagram hesabım çalındı, instagram hesabım hacklendi, hacklenen instagram hesabımı nasıl geri alırım, çalınan instagram hesabımı nasıl geri alırım

Instagram kullanıcılarının hesapları ile ilgili her konuyu merak ederler. Çünkü Instagram hesaplarında yapılacak yüzlerce işlem var. Bu işlemlerin yapılması için de işlemler hakkında bilgi edinilmesi gerekir. İnternette en çok aratılan konulardan biri instagram takipçi hilesi başlığıdır, demek yanlış olmaz. Bu önemli konular arasında çalınan da Instagram kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri.

Instagram Hesabının Çalınması

Instagram hesaplarının çalınması en sık yaşanan sorunlardan biri ne yazık ki. İnternet ortamında ne kadar önlem alınırsa alınsın bu sorunun önüne geçilememektedir. Bu nedenle; Instagram kullanıcılarının hesapların güvenliği için gereken adımları atmaları gerekir.

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Alınır?

İlk olarak Instagram sayfası açılır. Daha sonra giriş yapmak için yardım al yazan yere tıklanır. Hesap çalındığında kullanıcı adı değiştiği için kişi onu takip eden bir arkadaşından yardım alır. Arkadaşın Instagram hesabından yeni kullanıcı adı öğrenilir. Hesabı bul bölümünden kullanıcı adı aratılır. Sonras e-posta ve SMS ile hesabı kurtarmak mümkün olabilir.

Ancak bu işlemler yapıldığında erişim sağlanamıyorsa o halde daha fazla yardıma mı ihtiyacın var kısmı tıklanır. Bu işlemle birlikte bir sayfa açılır. Bu sayfadan kişiden bilgiler istenir. Bu bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekir. Yaklaşık olarak iki üç iş günü içinde hesabın kurtarılması için bir e-posta bağlantısı alınır. Böylece hesap kurtarılmış olur.

Instagram Hesabın için Riskler Neler?

Takipçi hile programları büyük risktir. Daha fazla takipçi sahibi olabilmek için takipçi satın al konuları kullanıcılar için oldukça önemli. Ancak; bu hile programlarını kullanmak pek doğru değil. Bu programlar, profile erişim izni isterler. Programı kullanmak için o izin verilir. Tüm profil bilgilerine erişilir. Bu da büyük riskler doğurur. Bu noktada bilinmeyen bu programlardan uzak durmakta fayda var.

Web Sitelerine Bilgi Girme ve Maillere Dikkat

Farklı web sitelerine bir takım işlemler için girilirken Instagram giriş bilgileri de giriliyor. Dolayısıyla, bilgiler açıkça paylaşılıyor. Bu durumda Instagram hesabının çalınması riskini tetikliyor. Bu tür sitelere bilgi verilmemelidir.

Maillere dikkat etmek gerek. Hazırlanmış sahte mailler gönderiliyor. Bu maillere girildiğinde kişilerden Instagram kullanıcı bilgileri isteniyor. Bu yolla tüm bilgiler ediniliyor. Bu nedenle; bu maillere dikkatli yaklaşılması önemli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.