Instagram Hesabım Spam Altında Ne Yapmalıyım?

En çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram’da her geçen gün yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Son zamanların en çok can sıkan problemlerinden birisi de hesabın spam yemesi ve geçici engellenmesi. Daha önce sizlere Beğeni engeli nedir ve nasıl kaldırılır hakkında bilgi vermiştik. Bugünkü yazımızda ise Instagram spam yiyen hesabı spamdan kaldırmayı anlatacağız.

Instagram’da Hesabım Spam Yerde Ne Olur?

Endişelenmeyin! Hesabınız kalıcı olarak kapanmaz. İllegal, şiddet, alkol, cinsellik içeren paylaşımlarınız yoksa hesabınız kalıcı olarak kapanmaz. Zaman zaman sizinle iyi anlaşamayan veya sizi çekemeyen kişiler hesabınıza dışarıdan müdahale etmeye çalışabilir. Bu durum ön çok fenomen ve satış yapılan hesaplarda meydana geliyor.  Profinizde yaptığınız paylaşımların altına bot yorum, bot beğeni vb. Servisleri almadığınız sürece sorun olmaz. 

Hesabınıza spam bildirimi yapıldıktan sonra, Instagram algoritması tarafından incelenir, eğer böyle bir durum var ise geçici olarak hesabınız engellenir.  Bu süreçte hesabınıza Organik Türk beğeni veya Gerçek Türk yorum almanızı önerebiliriz. Bu tarz hizmetler problemi gidermede etkili olacaktır. Tekrar spam saldırısına düşerseniz ve bu sefer hesabınız manuel incelemeye gider ve hesabınız zarar görebilir. Paylaşımlarınızın şüpheli olup olmadığını bizlere yorum yaparak öğrenebilirsiniz. Sizlere bu konuda yol gösterici olabiliriz.

Instagram’da spamdan korunmak için ne yapmalısınız?

Instagram, kullanıcılarını korumak için belirli topluluk kurallarını uygulamakta. Topluluk kurallarına dikkat ettiğiniz sürece hesabınza zarar gelmez. Örnek olarak; paylaştığınız bir gönderiye x isimli kullanıcı olumsuz yorum yaptı. Siz, yoruma cevap olarak argo veya rencide edici bir cevap vermeniz durumunda kişi sizi şikayet edebilir. Bu durumdan siz zarar görebilirsiniz. X isimli kişiye cevap vermek yerine o yorumu silip, kullanıcı da engelleyebilirsiniz. Veya direkt yorumu şikayet edebilirsiniz. 

Instagram Spam Nasıl Kaldırılır? 

Instagram’ın iletişim sayfasından talep gönderebilirsiniz. Bu konu hakkında daha detaylı bir yazı hazırlayıp sizlere sunacağız. Blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Leave a Reply

Your email address will not be published.