Instagram Kişi Önerileri Nasıl Kapatılır?

instagram kişi önerileri, instagram kişi önerileri kapatma, instagram kişi önerileri nedir

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram hesaplarında yapılacak onlarca işlem var. Örneğin en çok talep alan işlemler arasında takipçi satın al işlemleri göze çarpar. Ancak bunu yanı sıra kişi önerileri kapatmak konuları da kullanıcıların yapmak isteyebileceği işlemler arasındadır.

Instagram takipçi satın al işlemlerinde olduğu gibi birkaç pratik işlemler kişi önerileri kapatılabilir.

Instagram Kişi Önerileri Nedir?

Instagram kullanıcısının tanıyor olabileceği kişilerin önerilmesi özelliği birçok kişi tarafından seviliyor. Bu özellik sayesinde daha çok kullanıcıya ulaşılabiliyor. Elbette bu da yeni kişileri takip etme ve karşılığında takip edilmek anlamına geliyor. Ancak; bazı Instagram kullanıcıları kişi önerileri özelliğinden memnun olmayabiliyor.

Instagram Kişi Önerileri Nasıl Kapatılır?

Kullanıcı önce mobil üzerinden Instagram hesabına giriş yapar. Hesaba girildikten sonra profile gidilir. Profil bölümünde sağ üst köşede iç çizgi yer alır. Bu üç çizgiye tıklanır. Bu işlemle birlikte ekranın en altında ayarlar kısmına girilir. Ayarlar kısmında kişiler bölümü çıkar. Kişiler bölümüne giriş yapılır. Bu bölümden kişi önerileri kapatılır.

Instagram Kişi Önerileri Kapatmak için Diğer Bir yol

Facebook ile Instagram arasındaki bağlantının kesilmesi gerekir. Bu bağlantıyı kesmek için kişileri keşfet bölümüne girilerek işlem yapılır.

Instagram Kişi Önerilerini Manuel Olarak Kapatmak Mümkün Mü?

Instagram hesabında kişi önerileri manuel olarak da kapatılabilir. Bu şekilde işlem yapmak isteyenler tek tek silme işlemi yapabilirler. Silmek yerine istenmeyen kullanıcıları önerilenler kısmından çıkarmak da bir başka yoldur. Bu tercihler kullanıcıya aittir.

Manuel olarak Önerilenleri Kapatmak

Önerilenlerin olduğu listeye gelinir. Burada çıkan önerilen kişilerin yanında iki yazı görülür. Bunlardan biri takip et diğeri ise çarpı işaretidir. Takip et yazısına tıklanırsa o Instagram kullanıcısına takip gönderilmiş olur. Önerilenin silinmesi için ise çarpı işaretine tıklamak yeterli olacaktır. Çarpı işaretine tıklamak öneriyi sildiği gibi söz konusu Instagram kullanıcının bir daha o listede olmamasını da sağlar.

Bu işlem android işletim sistemine sahip olan telefonlarda biraz daha farklıdır. Android telefonlarda çarpı işareti çıkmaz. Bunun yerine hemen üstünde üç nokta işareti çıkar. Bu üç noktaya tıklandığında kullanıcıyı yok say şeklinde bir ifade görülür. Bu ifadeye tıklamak yeterli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.