Instagram‘da Ürün Satışı Yapmak

instagram alışveriş, instagram satış, instagram ticaret, instagram ürün satışı, instagram’da ürün satışı nasıl yapılır

Popüler video ve fotoğraf paylaşım sitesi Instagram her gün devamlı olarak hızlı bir şekilde büyüyor. Snapchat her ne kadar popülerliğini arttırsa da 2016 yılından itibaren Instagram toplam 500 milyon kullanıcıya sahip. Yapılan açıklamalara göre her gün 300 minyon kullanıcı aktif olarak Instagram ‘da vakit geçiriyor. Instagram takipçi kasma yaparak takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Instagram‘da Ürün Satışı

Instagram ülkemizde çok aktif kullanılan bir sosyal medya uygulamasıdır Instagram firmaların, küçük butiklerin, markaları ve Instagram üzerinden satış yapmak isteyen girişimcilerin ister istemez kendilerini buldukları yer oluyor. Peki, Instagram’dan satış yapmak için gerekenler nelerdir? Nasıl yapılır? Bunun herhangi bir vergi borcu veya cezası var mıdır? Bu yazımızda sizlerle detaylı olarak inceleyeceğiz.

Öncelikli olarak Instagram hesabını kurumsal bir niteliğe sahip olmalıdır. Facebook’ta bulunan kurumsal hesap özelliği Instagram’ da şu anlık bulunmuyor. E-ticaret siteniz veya Instagram’da ürün satmak için kişisel hesabınızdan farklı olarak bir hesap oluşturmanız gereklidir. Bu hesap üzerinden yapacağınız paylaşımlarda bir o kadar kurumsal ama insanlar için samimi bir dil kullanmaya özen göstermelisiniz. takipçi satın al adı altında bazı sitelerden online kişiler satın alabilirsiniz.

Etkileyici Fotoğraflar Kullanarak Müşteri Çekin

Hiç kimse kalitesiz veya kötü resimleri beğenmek istemez. Buda beğenilmeyen veya ilgi görmeyen paylaşımlar için ister istemez çok az gösterime sebep olur. Hangi resimlerin daha çok gördüğünü geriye dönerek paylaşımlarınızı analiz ederek bulabilir ve bu tip paylaşımları daha fazla tercih edebilirsiniz. Bu gibi Instagram’ da satış arttırma tekniğini doğru kullanırsanız satışlarınız ciddi oranda artacaktır.

Kesinlikle Çok Kullanılan ve Doğru Hashtagleri Eklemeyi Unutmayın

Takipçilerimizin sayısı az olmasına üzülmeyin çünkü Doğru seçenekleri seçerek takipçi sayınızı ve beğenilerinizi arttırabilir ve paylaşımlarınızla daha fazla kişiye ulaşmasını hızlı bir şekilde sağlayabilirsiniz. Hashtagleri eklerken Instagram’da daha önce bu gibi hashtaglerin ne kadar kullanıldığını görebilmeniz için çok kullanılan çok rağbet görülen fakat alakalı hashtagleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

Instagram Üzerinden E-Ticaret Sitenize Girmeye Teşvik Edin

Profilinizde ve biyografinizde paylaşımlarınızı kesinlikle satış sunduğunuz ürünleri ulaşabilecekleri e-ticaret sitenizin linkini koyun. E-ticaret siteniz yok ise en azından bir web site ekleme unutmayın. Fakat Instagram hesabınızda müşterilerin girebileceği bir e-ticaret sitesi eklemeniz gerekmektedir.

Az Bütçe İle Reklam Yapmaya Başlayın

Facebook’un Instagram’ı satın aldıktan sonra artık Facebook Ads üzerinden Instagram’ı reklamlarını verebiliyorsunuz Yukarıdaki yazımızda bahsettiğimiz gibi Instagram’da satışına sunduğunuz ürünlerin güzel görsellerini reklam vererek satışınız ön plana çıkartabilirsiniz.

Peki, Instagram’da En Kolay Satışı Nasıl Yapabilirsiniz?

Instagram profilinizi, sayfanızı bir çevrimiçi ticaret mağazasına dönüştürmelisiniz. Instagram üzerinden satış yapmak isteyen kullanıcılar, Instagram satışı yapanlar için geliştirilen bazı siteler ile ürünü satma ihtiyaç duyulacak kolaylıkla satışına gerçekleştirebilirsiniz. Instagram takipçi satın al diyerek başka müşteriler bulabilirsiniz.

Instagram’da Nasıl İlerlemeliyim?

Başlangıç olarak takipçilerinize satın alma seçenekleri olarak havale ve kapıda ödeme seçeneğini sunarız gerekmektedir. Bu seçenekler ile güvenir olduğunuzun bir kanıtı olacaktır. Bu gibi işler müşteri kitlesini erişme adına önemli adımlardan biri olacaktır. Ama unutmamanız gereken şey sizin kitle oluşturmanızdır. Yani sadece Instagram üzerinden ilerlemeniz gerekir Twitter, Facebook ve diğer programları kullanarak kendinizi daha fazla ve markanız daha fazla tanıtmanız gerekmektedir.

Instagram’da Nelere İhtiyaç Duyacağım?

Başlarda fazlaca maliyeti görünen bu durum istenilen bir müşteri kitlesine düşündükten sonra bir günde üç dört tane siparişi ulaştığınızda daha olası bir hal alacaktır. Belki de ileride büyük vererek harcayarak elde ettiğiniz müşteri ve satış hacmini korumak için ziyaretçilerinizin memnun etmek ve müşteri arttırabilmek adına sipariş süreçlerinizi yönetebileceğiniz bir platform sizin için bir müddet sonra zorunlu hale gelecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.