Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır Onaylatılır?

Instagram hesabı ile ilgili merak edilen yüzlerce soru var. Örneğin Instagram takipçi satın al ve takipçi satın al gibi konular dışında Instagram alışveriş özelliği merak edilenler arasında.

Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır?

Hesap, ticaret ilkelerine uygun bir işletme profiline sahip olmalıdır. Bunun için öncelikle hesabın işletme profiline geçirilmesi gerekir. Bununla beraber, bu hesabın bir Facebook işletme sayfası da bulunmalıdır. Böyle bir sayfa yoksa açılmalıdır. Instagram işletme profilini kişiye ait bir Facebook ürün kataloğu ile bağlanması gerekir.

Hesap kontrol edilir ve onaylanması gerekir. İnceleme bittikten sonra onaylama yapılır.

Daha sonra Instagram ürün etiketleme yapılmaktadır.

Instagram Ürün Etiketleme Nasıl Yapılır?

Instagram işletme hesabına giriş yapılır. Profilde bulunan üç nokta işaretine tıklanır.

İşletme ayarlarından alışveriş kısmına girilir. Katalog seçilir.

Katalog seçiminden sonra bitti işaretine dokunulur. Bu işlemle birlikte ürünler etiketlenebilir duruma gelmiş olur.

Instagram Alışverişlerinde Etiketlenmek İstenen Ürün Neden Görünmüyor?

Instagram alışverişlerinde ürün etkileyebilmek için söz konusu ürünün katalogda olması gerekir. Eğer, ürün katalogda olduğu halde etiketlerde görünmüyor ise böyle durumlar ürünün onaylanmadığını göstermektedir. Ürün ilkeleri ihlal ediyor olabilir ya da tekrarlanmış olabilir.

Instagram alışveriş Özelliği Neden Onaylanmaz?

Instagram alışveriş özelliğinin onaylanması için katalogdaki ürünlerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi gereklidir. Bunun yanı sıra; belirtilmiş olan ilkelere uyulması da son derece önemlidir. Eğer bir süre içinde hesap onaylanmaz ise Instagram ile iletişime geçilmesi gerekir. Gereken düzenlemeler yapıldıktan sonra yeniden başvuru yapılması gerekir.

Önemli Notlar

Instagram hikayelerinde her hikayede yalnızca bir ürün çıkartması kullanılabilir. Birden fazla ürün çıkartması yapılması söz konusu değildir.

Hikayeler yayınlandıktan sonra bu hikayeler üzerinde herhangi bir değişiklik ya da düzenleme yapmak mümkün değildir.

Tek bir Instagram postunda 5 ürüne kadar ürün etiketi eklenebilir. Çoklu görsel postlarında ise 20 ürüne kadar etiketleme yapılabilmektedir.

Düzenleme yapılmak isteniyorsa hikaye silinmeli ve hikaye yeniden oluşturulmalıdır. Hikaye oluşturma aşamasında çıkartma metnini, rengini ya da ürün adını düzenlemek mümkün.

herhangi bir Instagram postunda hem insan hem de ürün etiketlemek söz konusu değildir. herhangi bir işbirliği var ise burada ürünü post içinde etiketlemek ve kişiyi metinde mentionlayarak etiketleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.